Codex-Logo
  • Η εταιρία
  • Blog
  • Επικοινωνία

Επανασχεδιασμός ιστοσελίδας

Web design & development

Eπανασχεδιασμός ιστοσελίδας τι είναι;

Εάν έχετε ήδη ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας, τότε ο όρος "επανασχεδιασμός ιστοσελίδας" αναφέρεται στην ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό ολόκληρης της εμφάνισης και της αισθητικής του website σας. Η διαδικασία επανασχεδιασμού μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τη μετατροπή της ιστοσελίδας σε μια εξ ολοκλήρου νέα πλατφόρμα ή την προσθήκη νέων λειτουργιών.

Η μεταφορά μιας ιστοσελίδας σε διαφορετική πλατφόρμα, όπως για παράδειγμα η μετατροπή από HTML σε WordPress, απαιτεί συνήθως πλήρη επανασχεδιασμό. Εάν έχετε όμως την ιστοσελίδα σας ανεπτυγμένη σε WordPress και θέλετε να βελτιώσετε την αισθητική της, σκοπεύοντας να παραμείνετε στο WordPress τότε ο επανασχεδιασμός γίνετε πιο εύκολα καθώς διατηρούμε το υπάρχον περιεχόμενο (προαιρετικά) και κάποιες από τις λειτουργίες.

Ένας καλός επανασχεδιασμός ιστοσελίδας μπορεί να επιφέρει πολλά θετικά αποτελέσματα και όχι μόνο μια οπτική βελτίωση. Η ήδη υπάρχουσα ιστοσελίδα μπορεί να λειτουργεί και να αποδίδει σύμφωνα με τις προσδοκίες σας, αλλά με τον επανασχεδιασμό της μπορείτε να επιτύχετε βελτίωση σε πολύ σημαντικούς τομείς, όπως η λειτουργικότητα και η εμπειρία χρήστη.

Περισσότερα Κλείσιμο

Λόγοι επανασχεδιασμού ιστοσελίδας

Γιατί η ιστοσελίδα σας μπορεί να χρειάζεται επανασχεδιασμό

Στατιστικές μελέτες έχουν δείξει ότι το 68% των επισκεπτών εγκαταλείπουν αμέσως μια ιστοσελίδα που έχει κακό σχεδιασμό UI/UX. Επιπλέον, το 46% των επισκεπτών αποφασίζει με βάση τα οπτικά στοιχεία της ιστοσελίδας. Παρακάτω αναφέρονται οι πιο σημαντικοί λόγοι για επανασχεδιασμό ιστοσελίδας:

Προβλήματα λειτουργικότητας
Συχνό φαινόμενο σε ιστοσελίδες είναι διάφορες λειτουργίες τους να μην ανταποκρίνονται όπως θα έπρεπε, όπως για παράδειγμα μια φόρμα επικοινωνίας, ένα κουμπί ή ακόμα και η σύνδεση πελατών στο προφίλ του λογαριασμού τους.
Δύσχρηστη περιήγηση και δομή
Η δύσχρηστη περιήγηση δεν αφήνει ποτέ την επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας να αυξηθεί. Επιπλέον μια κακή δομή στο περιεχόμενο μπερδεύει τους χρήστες και καταλήγει να μειώνει την αποδοτικότητα της διαφήμισης σας.
Ανανέωση πληροφορίας
Μια ιστοσελίδα πρέπει να ενημερώνεται τακτικά. Αν αυτή η παράμετρος έχει παραμεληθεί, ήρθε η ώρα για έναν εξ ολοκλήρου επανασχεδιασμό που θα περιλαμβάνει νέο ενημερωμένο περιεχόμενο με έγκυρη και ισχυρή πληροφορία.
Ξεπερασμένος σχεδιασμός
Σε κανέναν δεν αρέσει το ξεπερασμένο design που βασίζονται σε παλιές τεχνολογίες. Με το κόσμο του διαδικτύου να αλλάζει ραγδαία, προκύπτει η ανάγκη για ένα σύγχρονο σχεδιασμό που θα μαγνητίζει τα βλέμματα των χρηστών.
Κακή εμπειρία χρήστη
Ένα από τα χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας είναι η ομαλή εμπειρία πλοήγησης του χρήστη (User Experience ή UX) που την επισκέπτεται. Όταν αυτό δεν επιτυγχάνετε κρίνετε αναγκαία η ανακατασκευή του website σας.
Rebranding
Στην περίπτωση που κάνετε ή έχετε κάνει επανασχεδιασμό της εταιρικής σας ταυτότητας (Rebranding) θα πρέπει να κάνετε και επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας σας, με τρόπο που θα συμβαδίζει με την καινούρια φιλοσοφία του Brand σας.

Λόγοι επιλογής της υπηρεσίας επανασχεδιασμού ιστοσελίδων μας

Κάθε επανασχεδιασμός ιστοσελίδας που αναλαμβάνουμε έχει ως επίκεντρο την εμπειρία χρήστη (User Experience ή UX). Παράλληλα δίνουμε την πρέπουσα βαρύτητα στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Responsive

Η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας προέρχεται από ένα ευρύ φάσμα συσκευών. Αυτός είναι και ο λόγος που εξασφαλίζουμε ότι το website σας θα ανταποκρίνεται σε κάθε τύπο συσκευής και θα δημιουργεί μια ευχάριστη εμπειρία περιήγησης στον επισκέπτη. 

Βασικό on-page SEO

Μια ιστοσελίδα χωρίς SEO δε θα προσελκύσει αρκετούς επισκέπτες από μόνη της. Για αυτό το λόγο σε κάθε ιστοσελίδα που ανακατασκευάζουμε κάνουμε βασικό SEO. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι η ιστοσελίδα σας θα εμφανίζεται στους δυνητικούς σας πελάτες.

Έμφαση στη μετατροπή

Σε κάθε ιστοσελίδα που αναπτύσσουμε δίνουμε έμφαση σε όλους τους τομείς που μας βοηθούν να πετύχουμε καλύτερα ποσοστά μετατροπής επισκεπτών σε πελάτες. Αυτό με τη σειρά του ισοδυναμεί με μεγαλύτερα κέρδη για την επιχείρηση σας.

Εξατομικευμένος επανασχεδιασμός

Κάθε επιχείρηση έχει διαφορετικές ανάγκες, έτσι η διαδικασία επανασχεδιασμού ιστοσελίδας διαφέρει για όλες αυτές. Σε κάθε έργο που αναλαμβάνουμε γίνετε λεπτομερή καταγραφή αναγκών ούτως ώστε ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη να γίνει με βάσει τις κατευθυντήριες γραμμές που έχουμε λάβει.

Strategy

Η μεθοδολογία μας στον επανασχεδιασμό ιστοσελίδας

Ο βασικός μας στόχος είναι η βελτίωση της απόδοσης της ιστοσελίδας σας. Για αυτό πραγματοποιούμε διαδικασίες, όπως:

1. Μελέτη της υπάρχουσας ιστοσελίδας

Ανάλυση δομής, περιεχομένου και βασικών στοιχείων που αφορούν την ιστοσελίδα σας. Μετά από αυτή τη διαδικασία θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας για να διαμορφώσουμε ένα στρατηγικό πλάνο.

2. Στρατηγική επανασχεδιασμού

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει ουτώς ώστε να διαμορφώσουμε ένα στρατηγικό πλάνο με βάση όλες τις απαιτήσεις του project σας.

3. Επανασχεδιασμός ιστοσελίδας

Σε αυτό το σημείο υλοποιούμε όλες τις εργασίες με βάση το πλάνο που έχει συμφωνηθεί έως ότου καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Φυσικά, πάντα με συνέπεια στα χρονοδιαγράμματα.

4. Δοκιμή και Λανσάρισμα

Αυτό είναι το τελικό στάδιο όπου δοκιμάζουμε και λανσάρουμε την καινούργια σας ιστοσελίδα. Ένα νέο ταξίδι ξεκινάει για εσάς και τους δυνητικούς πελάτες σας.

Λόγοι επιλογής της Codex στον ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας σας

Αν ψάχνετε για μία ιστοσελίδα που θα έχει εξαιρετική εμφάνιση και θα βελτιώσει την ισχύ του Brand σας, βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Επιλέξτε άμεσα την ασύγκριτη ομάδα μας! Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που έχουμε σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας είναι οι άριστα καταρτισμένοι εργαζόμενοι της Codex. Έμπειροι επαγγελματίες που έχουν πάθος για αυτό που κάνουν. Έχουμε συνεργαστεί με επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους δίνοντας μας κουράγιο να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά.