Codex-Logo
  • Η εταιρία
  • Blog
  • Επικοινωνία

Σχεδιασμός Λογοτύπου

Δημιουργία Logo

Το λογότυπο είναι η βάση ενός ισχυρού Brand

Ο σχεδιασμός λογοτύπου είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της εταιρικής ταυτότητας και του μάρκετινγκ μιας επιχείρησης. Το λογότυπο πρέπει να είναι πρωτότυπο, εντυπωσιακό και να προσελκύει το κοινό. Στην Codex δημιουργούμε εντυπωσιακά Logo που αναστατώνουν την αγορά.

Το λογότυπο σας είναι μία πρώτη γνωριμία ενός πελάτη με την επιχείρηση σας. Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με το «εξώφυλλο ενός βιβλίου» που αποτελεί την πρώτη εικόνα και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Ο επαγγελματικός σχεδιασμός λογοτύπου στοχεύει στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος του πελάτη, καθώς θα πρέπει να αποπνέει τη φιλοσοφία και το αντικείμενο δραστηριοποίησης της επιχείρησης και να δημιουργεί ένα αίσθημα εμπιστοσύνης για αυτή. Έτσι θα τον οδηγήσει στην αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών της επιχείρησης.

Περισσότερα Κλείσιμο

Λόγοι επιλογής

Σημαντικότητα του Σχεδιασμού Λογοτύπο

Το λογότυπο είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι καταναλωτές, οπότε πρέπει να είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που να μαγνητίζει το βλέμμα τους και την προσοχή τους και να δημιουργεί μία πρώτη θετική εντύπωση. Το μυστικό για ένα ισχυρό Brand είναι η πλήρης κατανόηση των κινήτρων του κοινού της αγοράς και η αποτύπωση τους σε μια επιθυμητή εικόνα.

Ταυτότητα λογοτύπου
Η ταυτότητα του λογοτύπου είναι ζωτικής σημασίας στον σημερινό επιχειρηματικό κόσμο, καθώς δηλώνει την φύση της εταιρείας σας, και των προϊόντων ή υπηρεσιών που παρέχετε στην αγορά. Το λογότυπο θα πρέπει να “κρύβει” μια ιστορία μέσω των χρωμάτων, των γραμματοσειρών και του συνολικού σχεδιασμού του.
Αναγνωρισιμότητα λογοτύπου
Ένα λογότυπο πρέπει να είναι οπτικά οικίο στο κοινό. Εδώ θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα: Αν ένας πελάτης έβλεπε το λογότυπο σας για δεύτερη φορά, θα το αναγνώριζε; Στην Codex ο σχεδιασμός λογοτύπου απαιτεί την ευκολία της αναγνώρισης ενός Brand. Η έμπειρη ομάδα των graphic designers μας εγγυάται το αποτέλεσμα.
Συνέπεια λογοτύπου
Το λογότυπο σας οφείλει να έχει συνέπεια στην παρουσία του, δηλαδή να φαίνεται όπου αναφέρεται η επιχείρηση σας. Στην ιστοσελίδα σας, στα social media, στα εκτυπωμένα διαφημιστικά είδη και όπου αλλού έχει εξασφαλιστεί η παρουσία της επιχείρησης σας. Έτσι ενισχύεται και η αναγνωρισιμότητα του.
Βασιλιάς ανταγωνισμού
Το λογότυπο σας δεν πρέπει να ξεχωρίζει μόνο από το σχεδιασμό. Πρέπει επίσης να ξεχωρίζει ανάμεσα στον ανταγωνισμό σας. Μήπως το λογότυπό σας αποτυπώνει την επιχείρησή σας πιο εύστοχα από τους ανταγωνιστές σας; Αν ναι, τότε είστε ο κυρίαρχος στον κλάδο δραστηριοποίησης σας.

Επαγγελματικός σχεδιασμός λογοτύπων για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις

Από μικρές ιδιωτικές εταιρείες και ιδιώτες έως πολυεθνικές εμπορικές επιχειρήσεις, για εμάς κάθε πελάτης είναι μοναδικός και απαιτεί μια εξατομικευμένη προσέγγιση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε σχεδιασμός λογοτύπου που παραδίδεται από εμάς έχει δημιουργηθεί προσεκτικά για να παρέχει άμεση αναγνωρισιμότητα στο κοινό, να αποκαλύπτει την ταυτότητα του Brand και να ξεχωρίζει στον ανταγωνισμό.

Έναρξη ή ανασχεδιασμός επιχείρησης

Και τα δύο εγχειρήματα απαιτούν μια νέα εμφάνιση, η οποία ξεκινά με το λογότυπο σας. Εμπιστευτείτε μας! Η Codex είναι συνώνυμο του δημιουργικού σχεδιασμού λογοτύπων και ο ιδανικός συνεργάτης για ένα νέο ξεκίνημα. Ο καθένας μπορεί να σχεδιάσει ένα λογότυπο, αλλά αυτό που μας κάνει διαφορετικούς είναι η αφοσίωσή μας στην τελειότητα.

Την επιδιώκουμε σε κάθε γραφιστικό στάδιο, είτε πρόκειται για την φιλοσοφία ενός λογοτύπου, είτε απλώς για τη δημιουργία ενός όμορφου και επαγγελματικού λογοτύπου.

Strategy

Η Στρατηγική μας στον Σχεδιασμό Λογοτύπου

1. Καταγραφή αναγκών

Καταγράφουμε τις ανάγκες, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τους στόχους της επιχείρησης σας.

2. Προσδιορισμός στοχευμένου κοινού

Προσδιορίζουμε το κοινό στο οποίο στοχεύει η επιχείρηση σας, για να ξεκινήσει η δημιουργία της φιλοσοφίας του σχεδιασμού λογοτύπου.

3. Έρευνα ανταγωνισμού

Λεπτομερής έρευνα ανταγωνισμού, ώστε η εταιρική ταυτότητας σας να ξεχωρίζει και να κατέχει μια κυρίαρχη θέση στην αγορά.

4. Κεντρική ιδέα λογοτύπου

Δημιουργία κεντρικής ιδέας γύρω από την οποία θα κινηθούν οι γραφιστικές προτάσεις για τον σχεδιασμό του λογοτύπου.

5. Γραφιστικός σχεδιασμός

Γραφιστικός σχεδιασμός μέσω Adobe Illustrator ή Corel, για διασφάλιση ενός επαγγελματικού σχεδιασμού.

6. Βελτιστοποίηση λογοτύπου

Για την βελτιστοποίηση λογοτύπου σας παρέχουμε εναλλακτικές σχεδιαστικές προτάσεις σε μια συνάντηση που θα έχουμε μαζί σας.

Λόγοι επιλογής της Codex στον Σχεδιασμό Λογοτύπου

Ένα λογότυπο πρέπει να να έχει μια συμβολική σημασία και να αντιπροσωπεύει την επιχείρηση.

Λόγοι επιλογής

Επανασχεδιασμός Λογοτύπου

Πολλές φορές μια ανανέωση του Brand μιας επιχείρησης είναι σημαντική για την βιωσιμότητα της. Ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι μέσω του επανασχεδιασμού λογοτύπου. Οι γραφίστες μας γνωρίζουν πολύ καλά πως να δώσουν στη επιχείρηση σας μια ανανεωμένη εικόνα που να συμβαδίζει με τις τελευταίες τάσεις της αγοράς.

Εκσυγχρονισμός
Ουσιαστικά πρόκειται για έναν εκσυγχρονισμό του λογοτύπου σας, διατηρώντας παράλληλα όλα τα κύρια χαρακτηριστικά που είναι οικία στους πελάτες σας. Για να συμβεί αυτό, στην Codex επιδιώκουμε την τέλεια ισορροπία μεταξύ του παλιού και του νέου λογοτύπου.
Αλλαγή εικόνας
Με τον επανασχεδιασμό του λογοτύπου σας, αλλάζει η εικόνα σας προς τους πελάτες, παρουσιάζοντας την επιχείρηση σας σαν νέα. Για αυτό τον σκοπό το τμήμα Graphic design της Codex, μπορεί να σχεδιάσει επίσης εντυπωσιακές μακέτες για κάθε εκτυπωτικό είδος.

Επικοινωνήστε μαζί μας για τον σχεδιασμό του λογότυπου σας